top of page
Ara
  • Mamamoo Turkey

RBW YASAL YAPTIRIM HAKKINDA AÇIKLAMASI

Kötü yorumları, cinsel tacizi, gerçeği çarpıtan haberleri, kişisel saldırıları, karalama amaçlı gönderileri ve sanatçılarımız MAMAMOO (Hwasa, Solar, Moonbyul, Wheein) ile ilgili kötü niyetli siteleri hedef alıyoruz. Bize bildirin, bunlara yasal olarak karşılık vereceğiz. Kötü niyetli bazı netizenlerin yorumları ve gönderileri sebebiyle sanatçılarımız halihazırda uzun bir süre acı çektiler ve artık ciddi bir durumda olduklarından göz ardı edemeyeceğimize karar vermiş bulunmaktayız.

Sanatçılarımızın manevi haklarına riayet etmek (saygı göstermek) niyetiyle kötü gönderilerle, yorumlarla ve karalayıcı haberlerle ilgili resmi şikayetlere cevap verebilmek amacıyla şirketimizin yasal ekibini güçlendirdik, ileride de yasal işlemlerle devam etmeye karar verdik.

Bilişim Ağı Sistemleri Kullanımının Teşviki ve Bilginin Korunumu kanununun 70. bendinin 2. fıkrası gereğince, "Bilişim ve haberleşme ağlarını kullanarak insanları karalamak ve saygınlıklarını zedelemek amacıyla alenen yanlış bilgi yaymak 7 yıl cezayla yasaklanmıştır." Bu ciddi bir suç olup söylenen gibi hapis cezasına veya büyük miktarlarda para cezasına çarptırılmak ile sonuçlanır. Bu resmi dilekçeye cevaben MAMAMOO üyelerine suçlamalar yönelten ve onları defalarca taciz eden bazı kötü niyetli netizenlere karşı önlemler almaya da devam ediyoruz. Eylül ayında tüm verileri bir araya getirdikten sonra, hiç güçlük çekmeden onlara sert bir cevap vereceğimiz konusunda sizi temin ederiz. Ayrıca ileride de sanatçılarımızın karalanmasına dair olaylarda taraflarla hiçbir anlaşmaya varmaksızın atılabilecek tüm yasal adımları atacağız. Sizlerden de sürekli olarak geri bildiriminizi ve bizimle işbirliğinizi rica ediyoruz zira bu geri bildirimleriniz ve gönderdiğiniz materyaller yasal hazırlığımız ve cevabımıza büyük katkıda bulunacaktır.

1- Kötü niyetli yorumların raporlarını gönderebileceğiniz e-mail adresi şudur: rbw.legalteam@gmail.com

2- Veri gönderecekseniz, suçu kanıtlamak ve suçluyu doğrulayabilmek için aşağıdaki standartları gözeterek göndermeniz rica olunur:

*Lütfen tüm ekranı ve internet adresini (URL) dahil ederek ekran görüntüsü alın ki tüm şüpheli içerik gözükür durumda olsun.

*İnternet adresinizi (URL) bize bildirin ki bu kötü niyetli gönderi hangi sitede bilelim.

"Faille ve kötü niyetli gönderi ile ilgili; failin lakabı ya da ID'si, IP'si, gönderinin paylaşıldığı tarih, zaman, hangi platformdan paylaşıldığı da dahil olmak üzere olabildiğince çok bilgi verin.

*Veriyi lütfen PDF olarak yollayın.

RBW sanatçılarının çıkarlarını gözetmek adına elinden geleni yapacaktır.

- Teşekkür ederiz. -



13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare


bottom of page